BEDANKT!

Beste ondertekenaar van petitie “Stop verwaarlozing ouderen”,

BEDANKT!

U hielp ons in de strijd om verwaarlozing en onnodig overlijden van onze kwetsbare ouderen onder de aandacht te krijgen bij de minister, en de commissie leden van VWS / WLZ. Dank voor uw handtekening, en toegevoegde, duidelijke menig aan de petitie! Dit maakte onze petitie heel krachtig. Hartverwarmend! Veel Dank hiervoor!

Het antwoord van de minister was zeer teleurstellend. Haar argumenten; de vergrijzing, het bouwen van verpleeghuizen zou geen oplossing zijn omdat er geen personeel is, nu is er voor de zorg ook geen personeel zegt ze. Wat de minister zegt is natuurlijk klinkklare onzin. Onze Nederlandse grondwet zegt dat ook kwetsbare ouderen wel de juiste warme zorg met aandacht moeten krijgen. Dit is haar ministeriele taak.

Ook schrijft de minister te betreuren dat bij ons het gevoel zou bestaan, dat ouderen verwaarloosd worden, we zouden suggereren dat het een beleidskeuze is. Van Stop-Verwaarlozing-Ouderen is het geen ‘gevoel’. Het zijn de feiten, de verwaarlozing-, en oversterftecijfers van 80 en 90+ sers van het CBS schrijven dit.  Geen beleidskeuze zegt de minister. Wij vinden het wel degelijk een beleidskeuze.  NIETS doen, is ook beleid!

We hopen dat u met ons aandacht blijft vragen voor de mensonterende omstandigheden waar onze kwetsbare ouderen staande op wachtlijsten wegkwijnen, en onnodig overlijden.

 

Met strijdbare, warme groet;

Liesbeth Schoenman
Burgerinitiatief Stop-Verwaarlozing-Ouderen

 

Het antwoord van de minister vindt u hier, https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2023/08/29/kamerbrief-over-petitie-stop-verwaarlozing-ouderen

Laat een bericht achter

Deel uw ervaringen met ons

Uw verhaal met ons delen? Of wilt u dat wij contact met u opnemen? Laat het ons weten!

Start met typen en druk op Enter om te zoeken